Sun begint volgens de OEM-overeenkomst over drie maanden met het aanbieden van Windows Server 2003 op de 64-bits hardware. Niet alleen moeten de bedrijven op die manier de Windows-oplossingen in het datacenter krijgen, maar willen ze ook een stevigere positie in de storagemarkt veroveren.

De zwaardere hardware moet het bedrijf ook verder helpen op het gebied van moderne media. Zo werkt Microsoft hard aan IPTV-oplossingen, waarbij het zegt een grote rol voor Sun te zien in het snel uitrollen van de strategie. Tijd is inderdaad kritisch voor beide bedrijven, omdat de Verenigde Staten in februari 2009 van analoge televisiesignalen afstappen. De FCC is daarom een campagne begonnen om enerzijds de bevolking te waarschuwen en anderzijds aan te kondigen dat wie op de kabel zit geen problemen hoeft te verwachten.

Maar de samenwerking gaat verder dan verkoop en versnelde uitrol alleen. Zo zeggen beide bedrijven bij Microsoft op de campus een gezamenlijk onderzoekscentrum op te richten. Daar willen beide bedrijven harder gaan werken aan interoperabiliteit tussen Unix en Windows, virtualisatie en het Remote Desktop Protocol. Hoeveel in het onderzoek wordt gestoken in niet bekend gemaakt.

Bron: Techworld