Versie 2.0 van xVM VirtualBox moet het vooral hebben van het feit dat het nu ook 64-bits versies van Windows Vista en Red Hat Enterprise Linux ondersteunt. Mac-gebruikers krijgen gebruiksinterface, en de netwerkondersteuning voor Mac OS X en Solaris wordt verbeterd. Beide OS'en worden sinds versie 1.6 van VirtualBox als guest ondersteund. In de gehele breedte gaan de prestaties vooral op AMD-processors omhoog, zo belooft Sun.

VirtualBox past in het rijtje VMware Player, Microsoft Virtual PC en Parallels Desktop. VirtualBox maakt deel uit van het Sun-portfolio sinds de overname van Innotek begin dit jaar. De download van xVM VirtualBox is per direct beschikbaar en afhankelijk van het platform tussen de 24 MB en 36 MB groot.

Met het uitbrengen van versie 2.0 kondigt Sun ook een uitbreiding aan voor de technische ondersteuning, dit om de VirtualBox aanlokkelijker te maken voor bedrijven. Met de zogenaamde xVM VirtualBox Software Enterprise Subscription kunnen klanten 24-uurs-ondersteuning krijgen van Sun. Ze krijgen ook een 'Right-to-Use'-licentie, die het mogelijk maakt om VirtualBox uit te rollen met hun eigen tools. Helaas is het ook bij Sun nog niet bekend over hoe dit in Nederland zal worden geregeld. In de VS gaat het abonnement 30 dollar per gebruiker per jaar kosten.

Bron: Techworld