Daartoe gaat het bedrijf verschillende van zijn Fire x64-servers en in ieder geval een van zijn opslagsystemen standaard uitrusten en ondersteunen met zowel VMware ESX als Microsofts Hyper-V. Specifiek gaat het om de Sun Fire X4150, X4250 en X4450 servers, en om het Sun Storage 7210 Unified Storage- systeem. Het aanbod voor het middenbedrijf bestond bij Sun al uit ondersteuning voor Windows Essential Business Server, Microsoft Exchange Server 2007, MySQL en de Sun Webserver. Sun heeft zelf ook een eigen hypervisor in het assortiment, xVM, maar die is alweer iets zwaarder.

Daarnaast gaat Sun zijn trainingsprogramma op virtualisatiegebied uitbreiden naar de doelgroep voor wie deze servers bedoeld horen te zijn, en komt Sun met een probeerperiode van 60 dagen waarin klanten de software kunnen evalueren.

Sun moet het normaalgesproken juist hebben van de servermarkt voor grote bedrijven, maar met deze stap lijkt het bedrijf in ieder geval een flirtpoging te ondernemen met de kleinere ondernemingen. Wanneer het aanbod ook naar Nederland komt, heeft Sun alleen nog niet kunnen zeggen.

Bron: Techworld