Dat maakte het bedrijf afgelopen nacht bekend tijdens de ISSCC in San Francisco. De Rock moet op termijn gaan concurreren met andere chips die HPC en datamining in het vakkenpakket hebben, toekomstige versies van Intels Itaniumserie en IBM's Powerlijn. Een van de Sun-technici, Marc Tremblay, gaf tegenover The Register als reden op dat "de innovatie meer testen en certificeringen nodig heeft dan van tevoren verwacht."

Het bedrijf zal zich dit jaar vooral gaan concentreren op de Niagara III ('Victoria Falls'). Dat zal beginnen met een gewone server (twee sockets), terwijl in de tweede helft van het jaar de blades aan de beurt zijn.

Geruchten deden zich al langer de ronde dat Sun het rekenmonster opnieuw later op de markt zou brengen, ondanks dat Sun erin slaagde om de chip vorig jaar mei draaiende te krijgen op een Solaris-systeem. Technicus John Fowler liet zich begin december ontvallen tegenover Automatiseringgids dat de processor vertraagd wordt. Deze berichten heeft Sun officieel altijd tegengesproken. Bron: Techworld