Eerder dit jaar brachten verschillende leveranciers al servers op de markt waar de hypervisor al zit ingebakken. Meestal gaat het dan om de hypervisor van VMware. Sun trekt dit concept nu nog verder door met de xVM Server Appliance. “XVM Server is nu nog vooral slideware, maar daar komt deze zomer verandering in”, aldus Bart Muijzer, bij Sun Solution Architect en OS Ambassador.

Muijzer haalde de appliance gisteren aan tijdens een bijeenkomst op het kantoor van Sun in Amersfoort. “De appliance is echt een 'black box' dus het is niet de bedoeling dat je snapt hoe het werkt”, zegt Muijzer met een lach. Het idee achter de 'black box' is dat je het apparaatje aansluit en inschakelt waarna de appliance vraagt welke besturingssystemen nodig zijn.

De appliance maakt gebruik van de Xen-hypervisor en het OpenSolaris-besturingssysteem. “OpenSolaris is op dit moment beter met virtualisatie dan Solaris”, weet Muijzer. Begin deze maand werd al bekend dat Sun ondersteuning gaat bieden voor OpenSolaris waar Xen al in zit. Het is niet waarschijnlijk dat Sun ook de VMware-hypervisor in zijn appliances gaat stoppen. Bron: Techworld