Sun wil weer om de tafel zitten met IBM, op voorwaarde dat Big Blue zich duidelijker committeert aan het voltooien van de mogelijke overname. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme betrokkenen.

Eerdere overnamegesprekken leken de goede kant op te gaan, maar uiteindelijk struikelde Sun over reserves die IBM had in het geval de acquisitie onder vuur komt van antitrustautoriteiten. IBM en Sun zijn samen zeer dominant op de markt voor Unix-servers.

Ook zou er onenigheid zijn gebleven over de hoogte van het bod alsmede de bonussen van de Sun managers. Daar wilde IBM niet aan beginnen en het trok het overnamebod van rond de 7 miljard dollar weer in.

Sun moet wel

Aandeelhouders reageerden woest op het mislukken van de gesprekken. De top van Sun zou veel te koppig zijn en het bod van IBM met open armen moeten accepteren, was de teneur. Het aandeel, dat door de overnamegeruchten omhoog was geschoten, kelderde weer in korte tijd.

Na een weekje mokken is het volgens Bloomberg nu Sun die als eerste weer aangeeft de onderhandelingen te willen heropenen. Dat is niet verbazend gezien de druk van de aandeelhouders. Bovendien zijn de analisten het er over eens dat een overname voor Sun cruciaal is, terwijl de ict-reus IBM ook prima zonder Sun door kan.