Altiris Workflow Solution is gebaseerd op technologie die Symantec eerder dit jaar heeft overgenomen van Transparent Logic. Symantec had Workflow Solution ontwikkeld op basis van een reeds eerder gesloten OEM-overeenkomst met het bedrijf.

Met Workflow Solution kunnen ICT-organisaties workflowprocessen op maat ontwikkelen of gebruikmaken van de door Symantec meegeleverde standaardprocessen. De verwachting is dat de oplossingen van Symantec in de nabije toekomst kant-en-klare workflowprocessen zullen bieden voor veel voorkomende ICT-serviceverzoeken zoals het toevoegen van nieuwe medewerkers, hard- en softwareverzoeken en het wijzigen van wachtwoorden.

De tool maakt gebruik van zakelijke informatie afkomstig uit datarepository's en databases voor configuratiebeheer zoals Altiris CMDB Solution. CMDB Solution voorziet het workflowproces van data, terwijl een taakengine zorgt voor synchronisatie van de hulpmiddelen voor configuratiebeheer.

Later dit jaar komt er nog een Enterprise-editie van Altiris Workflow Solution op de markt. Deze versie biedt een portal om gebruikers op te sporen in een zakelijk proces en biedt beheerders de mogelijkheid om workflows te monitoren.

Bron: Techworld