Het gaat daarbij om een update over de breedte van het NetBackup platform.

De componenten in de NetBackup-lijn wordt met de nieuwe versie 6.5 onder andere uitgebreid met functies als deduplicatie, granular recovery en Continuous Data Protection (CDP). Zo gaat RealTime Protection volgens Symantec daadwerkelijk realtime worden door veranderingen bij te houden en direct op te slaan met de CDP-functie, moet de integratie met NetBackup verbeteren en kunnen naast snapshots nu ook herstelimages worden aangemaakt.

Verder komt in NetBackup met automatisering van het verplaatsen van live-bestanden binnen een tiered omgeving, en introduceert het wat Symantec Granular Recovery noemt, een functie uit Backup Exec. Met die functie, zo beweert de fabrikant, wordt de terugzet-image constant geupdate en veiliggesteld, waarmee de noodzaak voor meerdere backups boven op elkaar weggenomen wordt.

Met de update maakt Symantec een achterstand goed op concurrenten als EMC, IBM en Hitachi Data Systems. Deze boden al langer functies als dedupe en CDP. De update wordt uitgesmeerd over verschillende componenten. Het kerncomponent, NetBackup 6.5.2, komt direct op de markt, net als de nieuwe datacentrumvariant PureDisk. NetBackup 6.5.3 moet in de zomer uitkomen, terwijl RealTime Protection voor de herfst gepland staat. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, internationaal staat de prijs op 4000 dollar voor het startpakket voor vijf systemen.

Naast NetBackup kondigt Symantec een gevirtualiseerde infrastructuur voor opslagbeheer aan, genaamd Veritas Virtual Infrastructure. Het pakket is gebaseerd op de XenServer van Citrix en moet in de herfst op de markt komen. Of en wanneer deze naar Europa komt, kon Symantec Nederland echter nog niet bevestigen. Bron: Techworld