De entree van Symantec op de markt voor online storage werd vorige maand al bevestigd tegenover Techworld. Concreet blijkt het nu te gaan om Symantec Online Backup en Symantec Online Storage for Backup Exec, waarmee Symantec het MKB een pakket gehoste diensten biedt voor storage en disaster recovery. De data worden versleuteld naar de datacentra van Symantec gestuurd waar ze dertig dagen, een jaar of zeven jaar kunnen worden bewaard.

De diensten zijn de eerste telgen binnen Symantecs Protection Network-familie van gehoste diensten en worden rechtstreeks en via resellers aangeboden. Vooralsnog heeft de aankondiging alleen betrekking op de Amerikaanse markt, maar verwacht wordt dat andere regio's snel volgen.

De prijs voor Online Backup begint bij 25 dollar per maand voor een capaciteit van 5 GB. Aan Online Storage for Backup Exec hangt een prijskaartje van 38 dollar per maand voor 10 GB, zo meldt Computerworld. De initiële versie van de gehoste back-updienst ondersteunt alleen Windows-desktops en -laptops. Het is nog onbekend wanneer ondersteuning voor andere besturingssytemen wordt toegevoegd.

Nieuwe versies Backup Exec

Tegelijkertijd kondigt Symantec nieuwe versies aan van Backup Exec en Backup Exec System Recovery met ondersteuning voor Windows Server 2008. Een sterk punt van Backup Exec 12 is de integratie met andere producten van Symantec zoals het alarmeringssysteem ThreatCon, Enterprise Vault en Endpoint Protection. Backup Exec kan bijvoorbeeld zo worden ingesteld dat een back-up wordt geïnitieerd als ThreatCon een dreiging van een bepaald niveau signaleert. Backup Exec System Recovery 8 integreert bovendien met de 'infrastructure framework manager' Altiris Notification Server om Backup Exec te beheren via de Altiris-console.

Een nieuwe mogelijkheid in Backup Exec 12 is het back-uppen van verwijderbare opslagmedia. Backup Exec System Recovery 8 voegt een nieuwe Granular Restore Option toe voor het on-site en off-site herstellen van Microsoft Exchange en SharePoint-data.

Bron: Techworld