Daarnaast heeft de Veritas Storage Foundation een extra functie gekregen, genaamd SmartMove, in een update die Symantec eind vorige week heeft doorgevoerd.

De Thin Reclamation API voor Veritas Storage Foundation zorgt ervoor dat het platform van Symantec uitgebreider wordt op het gebied van opslagmanagement. 3PAR Thin Provisioning moet de mogelijkheden van het toebedelen van ongebruikte opslag aan het systeem verbeteren. Thin provisioning is het idee dat een applicatie wijs wordt gemaakt dat hij geëiste storage fysiek krijgt toegewezen, maar in feite minder krijgt op basis van wat de beheerder nodig acht. Zo wordt de capaciteit efficiënter gebruikt. Op termijn moeten andere partnerleveranciers ook gebruik gaan maken van de API om functies voor storagetoewijzing op het platform uit te breiden.

SmartMove is een nieuwe functie die een half jaar geleden werd aangekondigd. De technologie neemt de datamigratie onder Veritas onder de vleugel, waarbij het ongebruikte capaciteit in gebruik neemt tijdens een migratie van fat naar thin provisioned opslag. Hierdoor blijft het gebruik van de gemigreerde applicatie binnen de perken, zo is de gedachte. SmartMove werd in eerste instantie voor afgelopen zomer beloofd, maar het is dus herfst geworden. Bron: Techworld