Maar het cliché "je wint geen zilver, maar je verliest goud" gaat bij deze verkiezing absoluut niet op. Techworld bewijst met de keuze voor Martijn op nummer twee trouwens zijn onafhankelijkheid: Martijn heeft de systemen van uitgeverij HUB onder zijn hoede, een concurrent van onze eigen uitgever, IDG Nederland.

De redactie kon echter niet om de sterke onderbouwing heen van aanmelder en concullega Sander van der Meijs. "Het HUB heeft een deel van VNU overgenomen, en dus is het aantal werknemers verdubbeld, met alle problemen voor de systeembeheerder van dien", schrijft Sander.

Daarnaast is de boel ook nog eens gemigreerd naar nieuwe servers, wat ook bovenop de dagelijkse werkzaamheden komt. "En als je dan een probleempje hebt met je eigen computer, dan komt hij ook nog kijken, en lost het op, vanzelfsprekend."

Hoeveel werkplekken zijn erbij gekomen?

Van vijftig naar honderd, zo in de periode tussen afgelopen oktober en begin februari. Naast de gebruikelijke capaciteitsproblemen moest ik ook de ict-afdeling uitbreiden. Ik zat in mijn eentje, dus daar moesten mensen bij. Ook dat was een flinke klus, en zat op een gegeven moment op de 80 uur per week. Nu zitten we met zijn drieën, en dat is prima te doen.

Jullie hebben ook een migratie achter de rug. Wat voor migratie?

We hadden eerst een verzameling pizzadozen in een rack, je weet wel: een fileservertje, een exchangeservertje, een applicatieservertje enzovoorts. Nadeel was dat het erg gedecentraliseerd was. We hebben de boel overgezet naar IBM servers, gevirtualiseerd en al, en we hebben er een SAN in gehangen. Nu draait het allemaal prima.

Toch even een kleine, stiekeme berisping: je hebt vandaag een vrije dag, maar ik kon je niet direct bereiken op je werkmobiel. Wat als een server het begeeft?

Klopt, ik stond net onder de douche, en ik ga zo meteen lekker naar het strand. Maar wees niet bang: ik ben bereikbaar, en voor alle eventuele problemen ben ik gewoon beschikbaar.

Je vrije dag is je gegund. Word je gewaardeerd op je werk?

Jazeker, het zit wel goed. Ik weet niet of ze wat gaan doen met Sysadminday, de meeste leidinggevenden zijn weg. Maar ik zie wel, Sander denkt aan dit soort dingen, maar ik zou het dus niet weten.

De Prijs!

De verkiezing staat in het teken van de SysAdmin Appreciation Day die dit jaar valt op 25 juli. Tijdens deze dag kunnen systeembeheerders worden bedankt voor al hun inzet en onzichtbare werk. De derde plek levert Martijn een draadloze Linksys Internet Video Camera op, beschikbaar gesteld door ACES Direct. Bron: Techworld