Volgens indiener Jeffry Klerks is Erik iemand die "echt hart voor de zaak heeft" en "ook midden in de nacht klaar staat om problemen de wereld uit te helpen." Dat schijnt nodig te zijn: "Er zijn bij ons mensen (workaholics) die 25x8 werken", schrijft Jeffry. In het halve jaar dat Erik in dienst is, heeft hij daarnaast allerlei problemen infratechnisch de wereld uitgeholpen, "en ook vragen (hoe digibeet ook) worden altijd beantwoord", rustig en correct, zonder de indiener een minderwaardigheidsgevoel te geven.

Verlies je wel eens je geduld?

"Soms wel, maar dat laat ik nooit merken. Dat staat zo slecht tegenover de mensen die je probeert te helpen."

Je schijnt het druk te hebben: wij hadden moeite om je vandaag telefonisch te pakken te krijgen: je was "druk bezig met het systeem en kon absoluut niet gestoord worden", aldus de vriendelijke telefoniste.

"Wij draaien hier een omgeving met zeventig SAP-servers en 120 notebooks, en de ict-afdeling bestaat uit één man: ik. Dat vind ik helemaal niet erg trouwens, het is ook mijn hobby, en ook thuis zit ik achter de PC. Als er iets is, dan heb ik weer wat te doen, en dat vind ik heerlijk. Er is ook niets dat ik niet leuk vind aan het werk."

Je bent dus net als je collega's een workaholic?

Ja, best wel ja.

Wat voor 'infratechnische' problemen heb je de wereld uitgeholpen?

Laatst hadden we wat backupproblemen. We hadden niet genoeg capaciteit, dus daar moest wat aan gebeuren. Gelukkig hadden we nog een tapelader staan. Die heb ik opnieuw geconfigureerd, en dat hielp iets. We zijn nu bezig om een SAN-schijf van 9 TB te installeren.

Aanstaande vrijdag is het systeembeheerdersdag. Hebben je collega's al iets voor je in petto denk je?

Ik heb geen flauw idee. Binnen dit bedrijf weet je maar nooit.

De Prijs! De verkiezing staat in het teken van de SysAdmin Appreciation Day die dit jaar valt op 25 juli. Tijdens deze dag kunnen systeembeheerders worden bedankt voor al hun inzet en onzichtbare werk. De derde plek levert Erik een set MGE Protection Boxes 8 met Powerline op, beschikbaar gesteld door ACES Direct. Bron: Techworld