De verkiezing staat in het teken van de SysAdmin Appreciation Day die dit jaar valt op 25 juli. Tijdens deze dag kunnen systeembeheerders worden bedankt voor al hun inzet en onzichtbare werk.

De afgelopen weken konden collega's 'hun SysAdmin' voordragen voor onze Systeembeheerder van het Jaar-verkiezing. De redactie van Techworld heeft inmiddels gekeken naar de aanmeldingen, en dan vooral naar de motivaties. De waardering moest natuurlijk wel van ons beeldscherm af spatten.

De nummer 5

Op de vijfde plaats is geëindigd Rob Spekschoor van Central Point Europe, een webshop voor allerhande computerapparatuur. Spekschoor is daarmee de gelukkige winnaar van een draadloze router van NetGear, beschikbaar gesteld door sponsor ACES Direct.

Vooral de T-shirts van Spekschoor, met daarop het thema van de dag, vallen bij zijn collega’s in de smaak. De opdrukken variëren daarbij van ‘hacker’ tot ‘een schematisch overzicht van ons netwerk, met daarin voor de grap ook spelcomputers”, zo lezen we in de motivatie.

Wat staat er vandaag op je T-shirt?

Rob Spekschoor: “Het is nogal koud, dus ik heb vandaag een dun truitje aangetrokken.”

Dat is nou jammer… Wat vind je zelf je leukste T-shirt?

“Een groen T-shirt met daarop 'Spinazie'. Daar krijg ik erg veel reacties op. Maar de hiërarchie van spelcomputers doet het bij een technisch publiek ook goed.”

Kun je uitleggen waar je dagelijkse werkzaamheden uit bestaan?

“Ik ben Hoofd ICT en onder andere verantwoordelijk voor het aansturen van de ontwikkelaars. We offshoren de ontwikkeling van onze site en de tools die we intern gebruiken. Voor het beheer van ons netwerk hebben we een externe partij. Er is bij Central Point dus geen complete IT-afdeling.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Dat het werk heel erg afwisselend is. De veranderingen gaan ook heel erg snel, zeker bij een webshop. Er is eigenlijk geen dag hetzelfde.”

Wat vind je niet leuk aan je werk?

“Ik kan eigenlijk niets verzinnen… In maart hebben we een nieuwe website gelanceerd en dat was een hele kluif, maar daardoor ook heel erg leuk.”

Krijg je voldoende waardering voor je werk?

“Ja, absoluut. We werken in een klein van 22 mensen en het contact is dus heel erg direct. Je hoeft bij mij bijvoorbeeld geen ticket aan te maken, maar kunt gewoon binnenlopen.”

Bron: Techworld