Vanaf komende maandag beginnen we met onze top-5 van aangemelde systeembeheerders. Tot vrijdag zetten we elke dag een beheerder in het zonnetje die het net niet gehaald heeft. We hebben gekeken naar de aanmeldingen, en dan vooral naar de motivaties. De keuze was niet bepaald makkelijk.

Vandaag beginnen we met een eervolle vermelding, namelijk voor de Sysadmin die het vaakst in onze bakken verscheen, en bovendien een goede bekende is van de Techworld Redactie. Paul Maris van pr-bureau Lammers van Toorenburg is maar liefst door zeven collega's aangedragen, en wij van de redactie waren toch een klein beetje verrast: Paul? Dat is toch een persvoorlichter, iemand die ons (gevraagd en ongevraagd) voorziet van informatie over zijn klanten?

Maar kennelijk wordt ook zijn ict-werk erg gewaardeerd: "Paul staat werkelijk altijd voor iedereen klaar. Zelfs op zijn papadag. Paul heeft bovendien kennis van zaken en verliest nooit zijn goede humeur", en "Op het gebied van ICT: Paul weet alles, Paul kan alles en Paul doet het ook nog voor je met een glimlach! Zelfs de meest knullige vragen, lost hij vriendelijk op. Super!"

Uiteraard belden we Paul even.

Paul, gefeliciteerd. Bij de redactie kennen we je als woordvoerder voor onder andere Research in Motion, Brocade, Emerson Network Power en Atos Origin. Hoezo ook systeembeheerder?

Lammers van Toorenburg is een kleine organisatie, in elk geval niet groot genoeg om een eigen systeembeheerder in dienst te nemen. In zo'n geval moet diegene met de meeste 'feeling' de dagelijkse taken op zich nemen, en een paar jaar geleden bleek ik dat te zijn. Het blijft trouwens over het algemeen bij kleine taken, een beetje werkplekbeheer vooral. Dan moet je denken aan nieuwe gebruikers aanmaken, problemen met Office verhelpen, dat soort dingetjes. Diepere werkzaamheden met de servers moeten we echter uitbesteden.

Een van de aanmelders had het erover dat het bureau over is gegaan op een compleet nieuw ict-systeem. Hoe zit dat?

We zijn twee maanden terug inderdaad overgegaan op Citrix, en daarbij was ik verantwoordelijk voor het inventariseren van de mogelijkheden en het aansturen van de externe jongens. Daar heeft nogal wat tijd ingezeten. Ik hoop dat ik binnenkort weer 90 procent van mijn tijd als pr-consultant kan besteden, en 10 procent aan systeembeheer. De afgelopen tijd nam het beheer ongeveer 60 procent van mijn tijd in beslag.

Zeg eens eerlijk: heb je zelf lopen pushen, of is het een initiatief van je collega's? Dat laatste. Er ging een mailtje rond over deze verkiezing, en kennelijk hebben zeven mij opgegeven. Ik weet niet wie, maar ik ben er wel heel blij mee. Bron: Techworld