Aan het eind van deze week, op 31 juli, is het Sysadmin Appreciation Day. Vanaf die dag kan maar één systeembeheerder zich de Techworld Sysadmin van 2009 noemen. Maar op die dag verdienen alle systeembeheerders meer aandacht dan normaal.

Daan Lieshout stond bovenaan het lijstje van ons jurylid van de NGN, Alex Warmerdam. Warmerdam: “Het zit hem vooral in de veelzijdigheid van de eerste drie mensen en de kunde om juist niet te automatiseren om te automatiseren, maar een goede IT-omgeving op te zetten zoals het in mijn optiek hoort, door goede keuzes te maken en dus met de meest effective middelen IT maximaal te laten presteren (best of all worlds practise). Het is immers geen kunst om bij 200 werkplekken 20 servers te hebben en dan tevreden gebruikers te houden. Het is veel kundiger en innovatiever om voor 400 gebruikers maar 4 server te hoeven gebruiken, de boel stabiel te hebben en alle wensen van de organisatie uitgevoerd te hebben. Daan Lieshout heb ik bovenaan gezet vanwege z'n veelzijdigheid (in kennis en kunde) en vanwege van zijn kennisoverdracht.”

Ook Wendy van Keulen – Hurkmans van de Cliënt ICT Groep heeft Daan Lieshout bovenaan haar lijstje staan. “Ik kan jullie een hele lijst aan referenties doorgeven met enorme projecten die hij geweldig heeft afgerond, maar onze daan is veel meer dan een top-ICT’er”, schrijft ze. Daan is erg toegewijd aan zijn vak en zijn klanten. Niemand doet ooit tevergeefs een beroep op hem en hij staat altijd voor iedereen klaar, aldus zijn collega. “De projecten waar Daan zich mee bezig houdt zijn regelmatig ‘technisch uitdagend’ te noemen, maar hij gaat geen enkel probleem uit de wegb. Wij durven hem gerust op ‘no cure, no pay’ basis bij onze klanten weg te zetten, omdat we simpelweg weten dat het toch wel goed komt met Daan! Juist dat vindt hij altijd een uitdaging.”

Maar Daan Lieshout is niet alleen een top-techneut. “Een andere hele grote kwaliteit van Daan is dat hij super attent is; als hij iemand één keer ontmoet heeft, dan vergeet hij dit nooit meer. Verjaardagen van collega’s, maar ook van klanten, vergeet hij nooit”, aldus Wendy van Keulen – Hurkmans.

Richard Bastiaansen van Gemeente Zundert is het met Wendy eens: “Wat mij betreft mag Daan Systeembeheerder van het jaar worden! Graag zelfs, want als er iemand is die het verdient is hij het wel.”

Daan van Lieshout is niet voor niets doorgedrongen tot de top 3 van de Techworld Sysadmin van het Jaar. Hij is kundig en waardevol voor zijn bedrijf. Zijn collega’s mogen gerust trots op hem zijn en het zou niet misstaan als ze hem vrijdag op Sysadmin Appreciation Day eens uitgebreid trakteren!

Bron: Techworld