Aan het eind van deze week, op 31 juli, is het Sysadmin Appreciation Day. Vanaf die dag kan maar één systeembeheerder zich de Techworld Sysadmin van 2009 noemen. Maar op die dag verdienen alle systeembeheerders meer aandacht dan normaal.

Corné van de Ven is volgens Eric Wijn, Hoofd Informatie & Automatisering, voor het bedrijf van belang omdat hij instaat voor een goede vertaling van de wensen van de gebruikers naar de technische mogelijkheden. “Daarbij kijkt hij ook naar nieuwe ontwikkelingen en toont hij initiatief om deze binnen ons bedrijf op een gestructureerde en beheersbare manier in te zetten”, schrijft Wijn.

“Corné heeft goede communicatievaardigheden, wat niet altijd vanzelfsprekend is voor iemand die zich veel met techniek bezighoudt”, zo gaat Wijn verder. “Hij is in staat om zaken kort, bondig en op een begrijpbare manier aan de gebruikers en collega’s uit te leggen.”

Een ander goed punt van Corné is het belang dat hij hecht aan kennisoverdracht. Eric Wijn: Corné zorgt altijd voor een goede handleiding en een stuk hands-on uitleg indien dit nodig is. Daarnaast heeft Corné veel geduld en begrip voor gebruikers en is hij niet te beroerd om iemand voor de zoveelste keer hetzelfde uit te leggen.”

Door de inzet van Corné is hij een uithangbord voor de afdeling I&A en het gebruik van ICT-hulpmiddelen binnen het bedrijf, aldus Eric Wijn.

Het lijkt ons goed om iemand als Corné in het team te hebben en we nemen aan dat zijn collega’s hem op Sysadmin Appreciation Day niet zullen vergeten!

Bron: Techworld