Aan het eind van deze week, op 31 juli, is het Sysadmin Appreciation Day. Vanaf die dag kan maar één systeembeheerder zich de Techworld Sysadmin van 2009 noemen. Maar op die dag verdienen alle systeembeheerders meer aandacht dan normaal.

Plaats vijf wordt gedeeld door Jeroen Huurman en Jan-Willem Chen. Volgens Jeroen Boks, Afdelingshoofd van TOPdesk support, valt bij Jan-Willem Chen direct zijn bescheidenheid op. “Hij hoeft niet zo nodig van de daken te schreeuwen dat hij goed is, maar hij staat altijd klaar voor iedereen.” Verder gaat Jan-Willem nieuwe uitdagingen met enthousiasme tegemoet. Boks over een project waarbij een volledig nieuwe dienst van de grond af aan moest worden opgezet: “Waar veel systeembeheerders direct klaar staan met allerlei excuses waarom iets niet kan, komt Jan-Willem met mogelijke oplossingen en denkt hij actief mee in hoe het doel te bereiken is. Daarbij is h ij niet bang om de oplossing te zoeken in technieken die hem (nog) niet bekend zijn. Dat maakt hem een waardevolle teamspeler en erg fijn om mee te sparren.”

Als het aan Jeroen de Veld had gelegen, was Jeroen Huurman, de systeembeheerder van Informatique, Sysadmin van 2009 geworden. “Naast het feit dat Jeroen erg collegiaal is en altijd de helpende hand biedt wanneer nodig (zowel in vrije tijd als werktijd) is het bovendien een bekwaam systeembeheerder”, schrijft hij. “Jeroen heeft ervoor gezorgd dat onze downtime aanzienlijk is afgenomen, waardoor we beter bereikbaar zijn. Zo heeft hij dus zijn aandeel in de groei van ons bedrijf.”

Ook Tim Cure stemde voor Jeroen Huurman: “Voor dagelijkse vragen en problemen kan iedereen altijd bij Jeroen terecht, zijn kantoor is altijd open en hij lijkt nooit een slechte bui te hebben. Ik denk dat iedereen binnen ons bedrijf na alle vernieuwingen die hij heeft doorgevoerd sneller en soepeler zijn of haar werk kan doen, alleen daarom al zouden wij hem niet willen missen!”

Beide systeembeheerders verdienen het om in de top 5 te staan. We wensen hen veel succes en een goede Sysadmin Appreciation Day!

Bron: Techworld