TechCrunch-baas Michael Arrington heeft eind vorige week bij een Californische rechtbank een aanklacht ingediend tegen de Singaporese fabrikant Fusion Garage. De bekende blogger werkte tot voor kort met dat bedrijf samen aan een 12 inch tablet-pc met touchscreen, de CrunchPad.

Op de klippen

De samenwerking is echter plots stukgelopen. Vervolgens besloot Fusion Garage de tablet zelf op de markt te brengen onder de naam JooJoo. De Singaporese fabrikant stelde dat Arrington niet meewerkte en dat het geen zin had langer op hem te wachten.

Arrington is woedend op Fusion Garage. Hij beschuldigt het bedrijf in de stukken rond de rechtszaak van onder meer fraude, bedrog, oneerlijke concurrentie en misbruik van zakelijke ideëen. Vanaf de start van de joint venture zou het bedrijf diverse zaken opzettelijk verkeerd hebben voorgesteld aan TechCrunch.

CrunchPad wordt JooJoo

Vorige week werd bekend dat de onder webloggers veelbesproken CrunchPad-tablet op de markt komt als de JooJoo. Het apparaat heeft een 12,1 inch touchscreen met een resolutie van 1366x768 pixels. Ook beschikt de tablet over een ingebouwde camera, microfoon en speakers.

Het besturingssysteem is een Unix-variant en heeft een opstarttijd van slechts 9 seconden. De JooJoo is bijna twee keer zo duur als eerder aangekondigd: 499 dollar.

Afspraken niet nagekomen

Bij de presentatie van de JooJoo zei Fusion Garage-ceo Chandrasekar Rathakrishnan dat Arrington afspraken niet nakwam. "Hij beloofde hardware, software en fondsen, maar leverde geen van alle. Wij moesten door. We deden de hardware, maakten de software en haalden investeringen binnen."