F5 BIG-IP 10

Wat ooit begon als eenvoudige load balancer in de jaren 90, is nu alweer toe aan versie 10. BIG-IP van F5 Networks was daarvoor trouwens al geen eenvoudige load balancer meer, en deed al aan zaken als toegangscontrole en applicatiebeveiliging. Met v10 is daar WAN-optimalisatie via iSessions bijgekomen. Het is alweer een tijd geleden dat we een dot-update van F5 onder ogen krijgen, v9.0 stamt immers alweer uit 2004. De nieuwe application delivery networking-appliance is de opvolger van v9.4.6.

openSUSE Build Service op LDN

De openSUSE Build Service, een platform waarmee ontwikkelaars code kunnen schrijven voor meerdere distributies, maakt sinds afgelopen week deel uit van het Linux Developer's Network (LDN). Daarmee moet het makkelijker worden voor programmeurs om applicaties niet alleen te schrijven voor bijvoorbeeld openSUSE, maar ook voor Debian, Ubuntu en Fedora. Teglijkertijd komt versie 1.6 van de dienst uit, die ook ARM-processors voor mobiele apparaten ondersteunt.

Fujitsu TS CELSIUS Remote Access

Fujitsu Technology Solutions, het voormalige Fujitsu Siemens Computers, doet zijn duit in het zakje van de desktopvirtualisatie. De CELSIUS werkstations kan je uitrusten met een insteekkaart voor wat het bedrijf PC-over-IP noemt, oftewel de mogelijkheid om een desktop aan te roepen op de server. Via de Remote Access-portal krijg je alle dingen die je gewend bent van een WAN/LAN thin client-achtige omgeving.

SAP BusinessObjects Edge SAP heeft een nieuwe versie uitgebracht van de gehele BusinessObjects Edge lijn voor business intelligence uitgebracht. Edge is een verzameling van applicaties bedoeld voor mkb's. Edge BI 3.1 ondersteunt nu ook de nieuwe Microsoftpakketten (Windows Server 2008, SharePoint Server 2008), en biedt integration kits waarmee software van aartsvijand Oracle kan slikken. Polestar is een eenvoudige zoekmachine waarmee snel even in de databases gegraven kan worden, terwijl SAP ook de EPM-pakketten Edge Planning & Consolidation en Edge Strategy Management heeft uitgebracht. Bron: Techworld