Tele2 richt zich met zijn nieuwe dienst naar eigen zeggen op mensen die nu nog een vaste telefoonaansluiting hebben van KPN en internetten via hun kabel- of adsl-aansluiting. "Voor de Nederlandse consument is nu eindelijk het moment aangebroken waarop hij afscheid kan nemen van zijn vaste KPN-lijn", zo meent Tele2, dat voor het gemak buiten beschouwing laat dat dit al langer kon bij andere aanbieders, zoals Tiscali.

Tele2 wijst op voordelen voor de klant zoals een einde aan 'het gedoe met twee rekeningen'. De rekening van KPN vervalt namelijk. Volgens Tele2 bestaat er bij zijn klanten 'veel ergernis' over het feit dat hij tot nu toe twee rekeningen ontving.

Voor bestaande kabelklanten, bijvoorbeeld bij UPC, kost het voip-pakket bij Tele2 10,95 per maand. Verder is er een adsl-pakket voor 32,95 per maand. Hiervoor krijgt de klant verder een 512 Mb-verbinding.

Versatel

Ondertussen is de geplande overname van Versatel nog altijd niet rond. Een groep beleggers ligt zodanig dwars, dat Tele2 zijn overname dreigt in te trekken. Dit bleek donderdag bij een rechtszaak die vijf buitenlandse aandeelhouders tegen Versatel hebben aangespannen.

Zij willen dat de Ondernemingskamer een tijdelijke blokkade opwerpt tegen de overname van Versatel door Tele2, zo meldt Het Financieele Dagblad.