Marco Tronchetti Provera, voorzitter van Telecom Italia, heeft vorige week tijdens een analistenbijeenkomst gezegd dat breedbandaanbieder Bbned te koop staat. Telecom Italia zet ook zijn 7-procentsbelang in de Franse aanbieder Neuf Telecom in de etalage.

"Jarenlang zijn wij onderdeel van de core-activiteiten van Telecom Italia geweest. Dat betekende dat Bbned niet verkoopbaar was", aldus Arthur van den Ende, commercieel directeur van Bbned. Daar is nu verandering in gekomen.

"Bbned is niet meer strategisch voor Telecom Italia. De uiterste consequentie daarvan is dat Bbned verkocht kan worden, al hangt dat natuurlijk wel af van de zak geld die wordt geboden", stelt Van den Ende. "Er wordt niet met Bbned geleurd. Verder is er ook niks aan de hand. Bbned is goed gefinancierd en maakt winst."

Voor de Nederlandse directie van Bbned kwam de aankondiging van Tronchetti niet als een verrassing. "We zagen dit wel aankomen", vertelt Van den Ende. De activiteiten van Bbned zijn anders dan die van andere dochters van Telecom Italia. "Wij houden ons bezig met de wholesale-markt: de verkoop van internet aan providers. In de andere landen richt Telecom Italia zich op de consumentenmarkt."

Of er al kopers zijn die zich hebben gemeld bij Telecom Italia, kan Van den Ende niet zeggen. Volgens hem is er in het verleden wel diverse malen belangstelling geweest voor Bbned.