"Klanten van Terremarks Enterprise Cloud kopen een 'dedicated resource pool' met verwerkingskracht, geheugen, opslag en netwerkmogelijkheden van waaruit ze on-demand een server kunnen samenstellen", aldus Randy Rowland, bij Terremark Senior Vice President voor productontwikkeling. Terremark hanteert daarbij een iets andere benadering dan bijvoorbeeld de Amerikaanse rivaal Amazon dat aparte diensten levert voor servers en opslag.

Kern van de Enterprise Cloud is Terremarks webportal Infinicenter waarmee gebruikers de servers kunnen configureren. Voorgeconfigureerde serverrollen zijn beschikbaar voor de besturingssystemen Windows, Linux en Sun Solaris. De Enterprise Cloud zelf is opgebouwd uit servers, opslag en virtualisatiesoftware van onder andere HP, IBM, Cisco, VMware en 3Par.

Wereldwijd

De Enterprise Cloud draait in diverse datacentra in de Verenigde Staten. “Het is de bedoeling dat het ook gaat draaien in onze datacentra in Amsterdam en Madrid. Daar zijn we nu mee bezig”, zegt Egbert Veldhuis, bij Terremark Marketing Manager Europe. “Maar onze Nederlandse klanten kunnen nu al via de Amerikaanse datacentra gebruik maken van deze nieuwe dienst.”

Terremark stond in Nederland tot voor kort bekend onder de naam Dedigate. In mei werd wereldwijd de naam Terremark aangenomen.

Wilt u overigens meer weten over cloud computing, bezoek dan op 19 juni het Techworld Seminar 'SaaS, het einde van het traditionele netwerk?' in het Cobra Museum in Amstelveen. Meer informatie is te vinden op de evenementensite van Techworld.

Bron: Techworld