Gizmodo kreeg een rapport in handen met zeventig gezondheidsincidenten bij het hoofdkantoor van Apple, dat voorbeelden bevat als werknemers die een brandwond oplopen in de keuken tot mensen die tegen deuren aanlopen. Interessanter zijn twee gevallen van mensen die pijnlijke ogen kregen nadat ze een nieuw prototype testten.

Celebrating our 5th edition


Op 28 september organiseren wij de 5de editie van IT Innovation Day. Onze sprekers gaan het gesprek aan over onderwerpen die niet alledaags en zelfs een tikkie controversieel zijn. Experts op het gebied van medisch zelfexperiment, cyber war, big data, de maakbare maatschappij, commerciële doeleinden van satellieten en de BotNet of Things.


Verwacht korte en krachtige sessies van gamechangers, die het experiment zijn aangegaan en zich uitspreken over de comfort- en gevarenzones die we binnenkort tegemoet treden.


Schrijf uzelf nu kosteloos in!


Eén incident kon niet ter plekke worden behandeld en de vrouw werd doorgestuurd naar een oogarts. Dat probleem is schijnbaar veroorzaakt door een laser die volgde hoe haar blikveld bewoog. Een ander personeelslid kreeg ook last van pijnlijke ogen, maar de arts merkt daarbij op dat de verzegeling van het apparaat was gebroken, waardoor er mogelijk mee gerommeld was.

Kortom, de problemen liggen waarschijnlijk niet aan de gadget zelf, maar aan de testprocedure die daaraan is verbonden. Wat het apparaat is? Het lijkt gezien de beschrijvingen te gaan om een displaytechnologie op het gezicht, een augmented reality- en/of VR-bril.