De Chinese pc-producent gebruikt in de nieuwe ThinkPad Edge-reeks single core en dualcore AMD-chips. Dat zijn dan de goedkopere processors Athlon Neo en Turion Neo. De Edge-laptops zijn bedoeld voor de zakelijke markt en kosten tussen de 500 en 800 dollar, meldt Lenovo aan PC World. Enkele laptops in deze reeks gebruiken Intel-chips.

Goedkopere bedrijfslaptops

De eerste Edge-modellen hebben een schermmaat van 13,3 inch. Later dit jaar volgen er meer exemplaren, waaronder ook 15 inch uitvoeringen. De fabrikant claimt een operationele duur van wel 7,8 uur op één acculading. Dat is het maximaal haalbare met een maximaal geconfigureerde - en dus duurste - variant van de Edge-laptops.

Daarnaast doen AMD-processors exclusief dienst in de nieuwe dunne X100E-reeks van de ThinkPads. Die laptops halen maximaal 2 uur op een driecellige accu en tot 5 uur op een vijfcellige accu. Lenovo presenteert de nieuwe, goedkopere laptops op de Consumer Electronics Show (CES) die van 7 tot 10 januari plaatsvindt in Las Vegas.

Nieuwe Intel-chips

Marketingmanager Charles Sune vertelt PC World dat Lenovo dankzij de keuze voor AMD laptops kan bieden die goedkoper maar toch ook krachtiger zijn. De ThinkPads, van oudsher van IBM, zijn lange tijd trouw geweest aan processors van Intel. Die chipproducent komt binnenkort met de mobiele uitvoeringen van zijn Core i-chips, waaronder ook het goedkopere instapmodel Core i3.