Dell laat weten dat het “alle noodzakelijke reglementaire goedkeuringen” heeft ontvangen voor de voltooiing van de buyout. Het plan van oprichter Michael Dell en investeringsmaatschappij Silver Lake dat na de titanenstrijd met havikbelegger Carl Icahn overeind is gebleven, wordt naar verwachting voor het einde van het derde fiscale kwartaal van 2014 afgerond. Dat zou dus binnen een maand zijn.

De transactie heeft een totale waarde van 24,9 miljard dollar. Een meerderheid van de aandeelhouders is vorige maand akkoord gegaan met het bod van 13,75 dollar in cash per aandeel, plus speciale dividenduitkering van 13 dollarcent en een eenmalige uitkering van een reguliere dividend van 8 dollarcent. Nu hebben ook de federale toezichthouders er een klap op gegeven.

Deze week is er weer stukje van de toekomst van de voormalige pc-reus ontrafeld. Zo haakt het bedrijf in ieder geval af als Windows RT-partner. In tegenstelling tot concurrenten als HP, Acer en Lenovo zet Dell voor komende jaren volledig in op Windows-gebaseerde pc's en tablets. Experimenteren is er niet meer bij.

De historie van Dell in deze interactieve tijdlijn: (Klik hier voor een grotere versie)