In België gaat het navigatiebedrijf daarvoor in zee met BASE, een dochterbedrijf van KPN. In Portugal en Italië gebruikt TomTom de gps-locatiegegevens van Vodafone-abonnees om actuele route-informatie te berekenen.

Naast de HD Traffic-verkeersinfo krijgen de klanten van de Live Services van TomTom ook lokale zoekresultaten van Google, actuele weerberichten, gedeelde informatie over flitspalen en snelheidscontroles en lokale brandstofprijzen. De Live Services van TomTom kosten maandelijks 9.95 euro.

Lokatiegegevens

Eigenaren van apparaten met HD Traffic zien op basis van geanonimiseerde lokatiegegevens van mobiele abonnees waar zich files bevinden. TomTom combineert in Nederland de gegevens van gsm-abonnees met gegevens van Rijkswaterstaat voor actuele verkeersinformatie.

In Nederland draait HD Traffic al sinds eind 2007 in samenwerking met Vodafone. Vervolgens werd de dienst in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk geintroduceerd.

Aanvankelijk vertoonde HD Traffic nog kinderziekten, maar dat is volgens TomTom met een update verholpen. NRC sprak eind 2007 met verkeersonderzoeker Hans van Lint, die na onderzoek concludeerde dat de meetmethoden van Rijkswaterstaat nauwkeuriger zijn dan HD Traffic.