HP, dat onlangs vlak na de introductie van de TouchPad tablet met WebOS alweer besloot de productie te staken, produceert toch nog een laatste voorraad.

Componentenberg

Volgens het concern zelf om aan de 'onbevredigde behoefte' van consumenten te voldoen. De TouchPad bleek, nadat HP de dood van de tablet had aangekondigd en het gadget voor 100 dollar in de uitverkoop deed, ineens enorm populair. Volgens iSuppli zijn alleen al de losse componenten van de TouchPad 318 dollar waard.

En om de componenten blijkt het ook te draaien. Het Taiwanese DigiTimes achterhaalde de ware reden van HP's greep naar de defibrillator: Aziatische toeleveranciers zitten nog opgescheept met een behoorlijke hoeveelheid bestelde onderdelen en zijn boos op HP.

De techreus komt hen nu tegemoet door alsnog een laatste partij te laten assembleren en die, wederom voor 100 dollar, op de markt te brengen. Het kan nog wel enkele weken duren voordat de laatste der TouchPads in de winkels liggen.

Kroes positief over HP

HP ligt momenteel zwaar onder vuur vanwege de zwalkende bedrijfsstrategie. Neelie Kroes, Eurocommisaris voor ICT, is echter opvallend positief. “#VisitSiliconValley. Great meeting with HP's CEO. Future looks exciting," tweette Kroes afgelopen maandag.