Het Android-team onderzoekt touchproblemen met de nieuwe Nexus 7, na steeds meer klachten van gebruikers over onjuiste aanraakregistraties door de tablet, meldt AndroidPolice. De meeste gebruikers ontdekten het euvel tijdens het typen, nadat er plots niet-aangeraakte letters op scherm verschenen.

Uitbarsting van spookaanrakingen

Vooral bij multitouchbewegingen gaat het soms helemaal mis en slaat het aanraakdetectiesysteem zelfs compleet op hol, zoals blijkt uit een demonstratie (zie beneden).

“Het Android-team is zich bewust van deze kwestie en doet onderzoek”, meldt Paul Wilcox van Google. Naar alle waarschijnlijkheid gaat om een softwarebug, want de problemen ontstonden ook pas na een eerste update van de nieuwe Nexus 7.

Bovendien lijkt het probleem niet op te treden als de tablet aan de oplader hangt, omdat de aanraakgevoeligheid van het scherm dan hoger is dan in batterijmodus. Het euvel zou dus met een volgende update ook weer te verhelpen zijn.

De nieuwe 7-inch tablet van Google is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar vanaf eind augustus wel in Engeland en Duitsland.

Demonstratie van op hol slaande spookaanrakingen van Nexus 7: