Binnenin de simulatiebol bevindt zich een echte Lexus, een auto van het luxemerk van Toyota. Projectors die bovenin de bol zijn gemonteerd projecteren een 360 graden beeld op rondom de auto zodat bestuurders een haast levensechte rij-ervaring krijgen. De software is zo afgesteld dat ook de juiste beelden in de spiegels worden getoond.

Alcohol

Toyota heeft een Japans stadje in het syteem geprogrammeerd. Dit is niet de meest uitdagende rij-omgeving, maar onderzoek wijst uit dat de meeste ongelukken voorkomen in omgevingen dicht bij huis. De simulator stelt de autofabrikant in staat om dezelfde situaties voor te leggen aan veel verschillende chauffeurs. Zo kan er uiteindelijk onderscheid gemaakt worden naar leeftijd en sekse.

De simulator kan ook gebruikt worden om situaties te testen die te gevaarlijk zijn om in het echt of op het circuit uit te voeren. Zo kunnen de effecten van slaperigheid en de invloed van van alcohol op de reactiesnelheid zonder gevaar worden gemeten.

Het hele proces wordt in de gaten gehouden vanuit een centrale regelkamer die uitzicht heeft op de hangar waarin de simulator op rails staat. Op die rails wordt de simulator zo bewogen dat de chauffeur het gevoel heeft echt te accelereren, te remmen of een bocht te nemen.