Vanaf deze week worden alle transacties van Rabobank-klanten in Boxtel verwerkt, meldt Omroep Brabant. Dat gebeurt dan volgens het 'Twincenter Concept', waarbij de data ook in het identieke datacenter in Best wordt verwerkt. Beide datacenters kunnen elkaar volledig vervangen en ondervangen in geval van uitval van een van de twee, aldus Rabobank.

In de datacenters worden de transacties van klanten via internet en mobiele telefonie verzorgd. Dat zijn onder meer het betalingsverkeer, effectentransacties, Rabo Mobiel en internetbankieren. Tussen het datacenter in Boxtel en Best (15 kilometer afstand) liggen glasvezelkabels, voor onderlinge verbindingen. Het oude rekencentrum van Rabobank, in Zeist, wordt naar verwachting begin 2012 gesloten.

Vier energiegebouwen

Het datacenter bestaat uit een hoofdgebouw (6500 m2) en 4 separate energiegebouwen. In Boxtel is naast het datacentrum ook een kantoorgebouw (4.250 m2 ) van Rabobank. Op de eerste verdieping van het datacenter staat alle apparatuur voor transacties van Rabobank Nederland. Op de begane grond staan de servers van Rabobank International.

Op het dak van het datacenter groeit gras om voor een natuurlijke overgang met de omringende natuur te zorgen. Ook op andere manier benadrukt Rabobank de duurzaamheid van het datacenter. Alle electriciteit komt volgens de bank uit windenergie.