Dat blijkt uit een enquête onder 6000 Europeanen. Volgens gegevens van Microsoft zijn er in de laatste 12 maanden 500.000 netbooks in Nederland verkocht.

Volgens Forrester heeft op dit moment 4 procent van alle Europeanen een netbook. Maar liefst een derde van alle ondervraagden denken erover binnenkort een netbook aan te schaffen als apparaat naast de 'gewone' computer of zelfs als vervanging.

Negatief imago netbooks

Volgens Forrester is de netbook niet meer weg te denken in de hele line-up aan computers. Wel denkt het onderzoeksbureau dat de naam op termijn mogelijk zal verdwijnen. Volgens het onderzoek hangt er een negatief imago rond de term netbook. "De oorspronkelijke Eee pc's waren klein, goedkoop en vrolijk, zeker geen krachtpatsers. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand vandaag de dag een vergadering binnenloopt met een Eee PC onder de arm."

Forrester stelt vast dat de term netbook tegenwoordig minder gebruikt wordt. Fabrikanten als HP, Dell en Sony gebruiken eerder termen als mini-notebook of ultraportable PC, hoewel verkopers en telecombedrijven nog wel de term netbook aanhouden. Microsoft verzon onlangs een nieuwe naam voor de mini-notebooks: Low Cost Small Notebook PC (LCSNPC).