Twitters videodienst komt beschikbaar via video.twitter.com, maar is nog alleen voor geverifieerde gebruikers beschikbaar. In de FAQ, die ook al in het Nederlands openbaar is, staat dat Twitter momenteel mp4- en mov-bestanden met de h.264- en aac-codecs ondersteunt. Er zijn nog geen opties om video's te bewerken. Wel kunnen gebruikers statistieken over de video's opvragen.

116 tekens over

In een handleiding van de 'Twitter Video Card', in bezit van Webwereld, valt verder op te maken dat video's eerst moeten worden geüpload naar een dashboard. Ze verschijnen niet meteen online. Gebruikers moeten per video een Tweet opstellen en kunnen daarvoor maximaal 116 tekens gebruiken. Dat komt doordat de video-url ook ruimte inneemt in de tweet. De titel en omschrijving bij de video zijn ook aan te passen.

Gebruikers kunnen kiezen uit twee 'bezorgingsopties': de video meteen aan alle volgers tonen, of gericht naar gebruikers via een Promoted Tweets-campagne. Tweets met video's inplannen voor een later publicatiemoment kan niet.

Advertenties

In eerste instantie showt Twitter nog geen advertenties rond de video's, maar dat lijkt later wel de bedoeling. In de FAQ staat alleen partners die lid zijn van Twitters Amplify-programma advertenties kunnen opnemen in hun video's. Ook is er een speciaal formulier voor het melden van auteursrechtschendingen in door Twitter gehoste video's.

Twitter kocht in 2012 Vine en integreerde die dienst voor korte filmpjes van maximaal 6 seconden in zijn eigen site en apps.