Het account retweette tweets van politici op het moment dat ze het bericht verwijderden. Het Europse concept, ook een Nederlandse versie, wordt door de Open State Foundation onderhouden en deze werkt momenteel (nog) wel. De later opgezette Amerikaanse versie wordt bijgehouden door de soortgelijke Sunlight Foundation en Twitter heeft hen nu de toegang tot de developer-API ontzegd.

Twitter meldt aan het Amerikaanse blog Gawker dat het bedrijf helemaal voorstander is van de missie van de Sunlight Foundation voor meer transparantie in de politiek "en het gebruik van civiele technologie en open data om overheden verantwoordelijk te houden. Maar het behouden van verwijderde tweets is in strijd met onze ontwikkelaarsovereenkomst."

Update 5 juni: De Open State Foundation laat weten dat Politwoops in 30 landen door blijft gaan. Tevens correctie toegevoegd: het originele artikel noemt Politwoops.nl een Nederlandse variant, maar dat suggereert dat de Amerikaanse er eerder was. Tekst daarop aangepast.