Tijdens de Cebit wordt Intendix-technologie gedemonstreerd om met hersengolven tekst op een scherm te toveren. Dit gebeurt door te kijken naar een flikkerend toetsenbord. Door te concentreren op bepaalde letters herkent een computer welke wordt bedoeld, vervolgens verschijnt het gekozen karakter op het scherm.

Wie wil typen zonder handen heeft een soort badmuts nodig met elektroden. Die muts meet de hersengolven. Als een gewenste letter oplicht op het toetsenbord wordt aan de hand van de hersenactiviteit aangenomen dat die letter wordt bedoeld.

Problemen

Het systeem is niet feilloos en er wordt regelmatig een vekeerd karakter ingevoerd. Bovendien vergt het in vergelijking met normaal typen enorm veel concentratie. Gelukkig is het ook mogelijk om letters te verwijderen, maar daarvoor is dezelfde concentratie vereist.

Toch maakt de technologie grote sprongen, een paar jaar geleden waren er uren aan trainingsdata nodig om het systeem enigszins te laten functioneren. Ook was er een half uur nodig om alleen de muts aan te brengen. Op de Cebit wordt gedemonstreerd dat er nu slechts een paar minuten nodig zijn. Ontwikkelaar Guger Technologies hoopt de responstijd nog verder terug te dringen. In het laboratorium zou die al zijn teruggebracht naar ongeveer 1 seconde.