Vandaag is het een week geleden dat we onze vernieuwde sites ten doop hielden. Webwereld, Computerworld en CIO kregen sindsdien gelukkig veel complimenten, vooral voor de nieuwe vormgeving en voor het responsive webdesign, dat er voor zorgt dat de sites ook op smartphones en tablets van alle schermformaten goed te gebruiken zijn. Kritiek was er ook, en daar zijn we mee aan de slag gegaan. Een korte update over de stand van zaken:

- De RSS-feeds, die na de migratie niet altijd goed werkten, zijn nu volledig gerepareerd.

- Een bug die ervoor zorgde dat in- en uitzoomen in webbrowser Chrome niet goed werkte, is verholpen.

- Een aantal hoofdzakelijk oude artikelen is bij de verhuizing naar ons nieuwe platform aanvankelijk niet goed meegemigreerd. Die artikelen zijn nu weer beschikbaar.

Reactiemodule

Veel commentaar kregen we op de nieuwe reactiemodule onder artikelen. Ook daar gaan we aanpassingen doen:

- Gebruikers kunnen de reacties straks naar eigen voorkeur chronologisch of omgekeerd chronologisch laten weergeven.

- Het wordt weer mogelijk om witregels, eenvoudige opmaakopties en aanklikbare links te gebruiken in reacties.

- Het wordt weer mogelijk om een reactie na plaatsing te bewerken, bijvoorbeeld om een spelfout te verwijderen.

- Het wordt weer mogelijk om de redactie te attenderen op reacties die in strijd zijn met de huisregels.

- We onderzoeken op welke manier we het weer makkelijker kunnen maken om op elkaars reacties te reageren, bijvoorbeeld door geneste comments, of door toevoeging van een handige quote-functie.

Sinds een paar dagen is het al weer mogelijk om op de voorpagina van Webwereld op het ballonnetje naast de kop van een artikel te klikken om zo direct naar de reacties te gaan. We verwachten de overige aanpassingen aan de reactiemodule binnen twee weken te kunnen uitrollen.

Apps

We hebben bij de bouw van onze nieuwe sites gekozen voor responsive webdesign, zodat onze sites optimaal werken op alle schermgroottes. Aparte mobiele sites en apps zijn dus niet meer nodig. We hebben daarom besloten om de ondersteuning van de iPhone- en Android-apps van Webwereld, Computerworld en CIO te beëindigen.

In plaats van die apps kunnen lezers gewoon gebruikmaken van onze sites, die op alle mobiele platforms goed werken. Voor een ‘app-achtige’ ervaring kunt u bovendien eenvoudig een snelkoppeling naar de site(s) op het startscherm van uw telefoon aanmaken. Hoe dat moet, leest u hier (iOS) of hier (Android).

De iPad App van Webwereld blijft wel bestaan. Op dit moment is het mogelijk dat de app niet goed werkt, maar dat probleem wordt snel opgelost. De Webwereld iPad-app kunt u hier downloaden.

Bekijk hier een overzicht van de veranderingen op onze vernieuwde sites