Opmerkingen zijn er vooral over de reactiemodule onder artikelen. De commentaren worden nu omgekeerd chronologisch gesorteerd - dus de nieuwste bovenaan - wat het moeilijk maakt om een discussie te volgen. Ook de plek van het reactieveld, helemaal onderaan, wordt door veel lezers onhandig gevonden.

Verder missen reageerders de edit-knop, de geneste commentaren en een aantal opmaakopties, zoals het automatisch klikbaar maken van links.

Met veel van die opmerkingen zijn we het wel eens. We gaan allereerst de sortering van de reacties omkeren, zodat een thread makkelijker te volgen is. Ook kijken we of we de edit-knop en de opmaakmogelijkheden kunnen terugbrengen, en denken we na over geneste commentaren of een andere manier om op eerdere reacties te antwoorden.

Het plussen en minnen van reacties brengen we niet terug. Die functionaliteit, die bedoeld was om inhoudelijk goede reacties extra te belichten, bleek in de praktijk niet te brengen wat we er van hadden gehoopt.

Sommige lezers klagen over al of niet tijdelijk verdwijnende reacties. Een enkeling vermoedt zelfs censuur van de redactie. Ik kan u geruststellen: daarvan is absoluut geen sprake. We onderzoeken hoe het komt dat sommige bezoekers commentaren lijken te missen, en zullen dat dan oplossen.

Tekstgrootte

Veel lezers vinden de tekstgrootte nogal fors. De nieuwe vormgeving is inderdaad wat ruimer van opzet dan de oude site. Daardoor oogt het geheel wat rustiger en overzichtelijker, zoals veel bezoekers gelukkig met instemming opmerken. Bijkomend voordeel is dat onze sites daardoor makkelijker kunnen worden gebruikt op aanraakschermen.

Wie niet kan wennen aan het nieuwe formaat kan in de browser in- of uitzoomen door de Control-toets (of Command-toets) in te drukken en + of - aan te slaan (of te scrollen met het muiswieltje). Een enkele lezer klaagt dat dat niet zou werken. Wij kunnen dat probleem zelf niet reproduceren, maar onderzoeken de zaak.

Een (onvolledige) greep uit de overige zaken die we oppakken:

  • Sommige van onze RSS-feeds werken niet goed.
  • Een aantal links op Computerworld en CIO is dood door een verkeerde redirect.
  • Sommige artikelen worden niet weergegeven op kleine versies van de site (bijvoorbeeld op mobiele telefoons).
  • Verschillende kleine problemen met inloggen/registreren via Insider.
  • Onder de tabjes ‘populair’ en ‘meeste reacties’ staan soms wel erg oude artikelen.

We houden u op de hoogte van onze vorderingen en zijn benieuwd naar uw commentaar. We stellen alle reacties, positief en negatief, bijzonder op prijs.

Bekijk hier een overzicht van de veranderingen op onze vernieuwde sites