De specifieke tools die EMC gaat vernieuwen zijn Recoverpoint, Avamar, NetWorker en Data Protection Advisor (DPA). Voor alle pakketten geldt dat ze vanaf hun respectievelijke nieuwe versies beter en met meer tools tegelijkertijd te integreren vallen in een enkele interface. De aankondiging komt een dag na die van Decho, een koppeling van Mozy aan Pi.

Recoverpoint moet vanaf de nieuwe versie beter om kunnen gaan met clustering in Microsoftomgevingen. Verder moet de failover tussen clusternodes van Windows Server soepeler gaan verlopen, en wordt een functie toegevoegd waarmee virtuele LUNs worden gerepliceerd op het EMC's netwerkopslagsysteem, Clariion. De update voor Recoverpoint is aanstaande vrijdag beschikbaar.

Backupapplicatie Avamar 4.1 kan vergeleken met zijn voorganger kleinere RAIN-eenheden aan. Daarmee wordt de maximale grootte van backups uitgebreid, al geeft EMC niet aan met hoeveel. Verder wordt nu ook 256-bits AES-encryptie ondersteund en is de report-tool iets duidelijker geworden. Avamar 4.1 is vanaf 5 december beschikbaar.

NetWorker, een backuptool voor grote ondernemingen, ondersteund vanaf de komende versie (7.5) officieel de concurrent van EMC-dochter VMware, Hyper-V van Microsoft. Daardoor kunnen Hyper-V VM's met NetWorker worden beheerd. Maar ook de ondersteuning van VMware (en andere EMC-producten) is verder uitgebreid, aldus EMC.

Voor DPA tenslotte geldt hetzelfde: betere ondersteuning van VMware, waarbij het niet alleen de virtuele omgeving in de gaten kan houden, maar nu ook functies voor databescherming op zich kan nemen. Verder laat de tool meer informatie zien in zijn rapporten, zoals de gehaalde compressieratio's. Zowel NetWorker 7.5 als DPA 5. zijn vanaf 23 december beschikbaar. Bron: Techworld