Ruim 4500 huishoudens in het Brabantse Nuenen hebben zich aangemeld voor internet, telefonie en televisie via glasvezel. Dat betekent dat 65 procent van de huishoudens die een jaar lang gratis hebben geprofiteerd van snel internet, er nu voor willen betalen, zo meldt de Volkskrant. Nog dagelijks zouden nieuwe aanvragen binnenstromen.

In Nuenen konden zevenduizend huishoudens dankzij een subsidie van het ministerie van Economische Zaken een jaar lang gratis internetten via een glasvezelverbinding van 10Mbps. Vanaf 1 januari moeten ze 35,95 euro per maand betalen. Voor een maandbedrag van in totaal 59 euro krijgen consumenten ook telefonie en televisie.

Veel gemeenten volgen het project in Nuenen met belangstelling. In Amsterdam heeft de gemeenteraad vorige week unaniem ingestemd met het glasvezelplan van wethouder Van der Horst. Hij wil veertigduizend woningen in Amsterdam-Oost aansluiten op een glasvezelnet. Hiervoor moet de Europese Commissie nog toestemming geven, maar de gemeente verwacht geen problemen.