Die afspraken hebben beide grootmachten gemaakt rond de integratie van VCS met omgevingen die draaien op ESX. VCS en vCenter vullen elkaar aan op verschillende vlakken, en dat wordt volgens de twee verder uitgebreid.

De twee producten waren al interoperabel, en boden samen hoogbeschikbaarheid en DR voor applicaties, en waarmee storingen moeten worden ondervangen. Nieuw is dat ook voor beheeromgeving vCenter zelf gaat gelden. Daarmee komen functies in vCenter beter tot hun recht in de Veritas/ESX-combinatie, zo beweren de twee fabrikanten. Provisioning, prestatiemonitoring en live migratie vallen zo onder de bescherming van VCS.

Symantec zet sinds afgelopen zomer in op het mogelijk maken om de Veritas-producten goed te gebruiken in gevirtualiseerde omgevingen in een inhaalslag. Sinds Symantec backupspecialist Veritas voor 13,5 miljard dollar heeft overgenomen, zijn juist deze infrastructuren bezig aan een opmars, en concurrenten als NetApp zijn op dat front verder dan Veritas was. In juni werd een aankondiging gedaan rond Veritas en de open source hypervisor Xen. Bron: Techworld