In een gezamenlijke verklaring melden de bedrijven dat NXP een meerderheidsbelang in Trident krijgt. Daarbij koopt het Eindhovense bedrijf ook nieuw uit te geven aandelen, wat Trident een kapitaalinjectie van 30 miljoen dollar oplevert. De deal wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2010 afgerond.

Verkoop annex inlijving

NXP-topman Christos Lagomichos, die nu leiding geeft aan de Home-divisie van de Nederlandse chipmaker, gaat mee met de verkoop annex inlijving. Hij wordt president van Trident, die de tv-tak koopt en daarmee voor 60 procent in handen komt van NXP.

Huidig Trident-ceo Sylvia Summers blijft die functie vervullen, maar geeft dus haar rol als president op. "Door deze transactie krijgt Trident het portfolio, de kennis en infrastructuur die nodig zijn om een leidende leverancerier te zijn voor de alsmaar groeiende digital home entertainment markt", zegt Summers.

Productiecapaciteit

Trident zetelt in Californië en ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt chips voor onder meer digitale televisies en LCD-tv's. Nu nog besteedt het bedrijf de productie uit aan Aziatische fabrikanten. Door de samenwerking krijgt Trident ook toegang tot NXP's productiecapaciteit.