Al jaren verslaan we op Webwereld het laatste nieuws uit de IT sector. Maar daarnaast is er ook een behoefte aan achtergrondartikelen die het nieuws meer in perspectief zetten. Het afgelopen jaar hebben we daarom voorzichtig ge├źxperimenteerd met thematische specials, waarbij er meer ruimte was voor achtergronden en praktische tips. De bezoekcijfers tonen aan dat deze artikelen in een duidelijke behoefte voorzien.

Techworld

De expertise die we voor deze achtergrond nodig hebben, is al langer in huis bij onze zustersite Techworld. Vandaag onthult Webwereld daarom niet alleen zijn nieuwe achtergrondrubriek, maar gaan we ook samen met Techworld. Vandaar ook dat de nieuwe rubriek naar Techworld is vernoemd.

Waar Techworld zich richtte op systeembeheerders met praktische informatie en technische diepgang, zet Webwereld deze koers voort. Iedere week zullen we bijvoorbeeld verschillende tools aan u voorstellen, voor Windows en Linux. En elke week stellen we u voor aan een inspirerende collega IT-er in de nieuwe rubriek IT-helden.

Kleine en grote wijzigingen

De toevoeging van de Techworld-rubriek op de voorpagina vormt de grootste zichtbare verandering, al hebben we ook op diverse andere plaatsten kleinere wijzigingen doorgevoerd. In de komende maanden zullen we de site verder analyseren en verder optimaliseren. Want een website hoort continu in beweging te zijn - eenmalige, grote releases zijn in onze optiek niet meer van deze tijd.

Aan de onthulling van de site zijn maanden aan voorbereidingen en analyses vooraf gegaan. Maar ook is er grondig getest. Zo hebben de afgelopen weken al 200 vaste Webwereld bezoekers de kans gekregen om de nieuwe site uit te proberen. De redactie wil deze groep graag bedanken voor hun hulp en goede tips.

Dank

Intern gaat onze dank uit naar de collega's van Online Development, Marketing en Sales die hebben meegeholpen om de nieuwe site gestalte te geven. We willen graag in het bijzonder Joshua (vormgever) en Steven (developer) bedanken!