Twitter heeft zijn favorieten vervangen voor likes, compleet met hartjes en dat leidde tot de nodige ophef. Hashtag #TwitterHeart is trending en tegenstanders uiten hun onvrede met hashtages als #BringBackStars. Een plug-in voor Chrome brengt die sterretjes terug en een verslaggever van Fusion bewerkte die plug-in om het hartje te vervangen voor een poep-emoticon.

Ander sentiment

Het probleem is dat veel gebruikers favorieten inzetten als bookmarks en met een like spreek je eigenlijk ook meteen je steun uit voor een bepaalde tweet. Patrick Hogan van Fusion vond dat het terugbrengen van de sterretjes niet le mot juste aansloeg gezien de ergernis en onvrede over de hartjes. De bekende drol-emoticon geeft het sentiment beter weer, schrijft hij.

Hij paste daarom met toestemming van de maker van Favs Forever de code aan om de emoticon in te kunnen voegen en gooide de plug-in openbaar op Google Drive. Uiteraard wordt het pictogram alleen bij jou als gebruiker ingevoegd, niet bij de ontvanger van de favorite like.