Klanten die de producten van Virtual Iron afnemen, krijgen direct een optie op FalconStor pakketten en vice versa. Bovendien garanderen de bedrijven dat de producten op elkaar zijn afgestemd en hebben ze ondersteuningsafspraken gemaakt. Beide bedrijven gaan ook extra diensten verlenen. De deal geldt wereldwijd.

FalconStor zit met Network Storage Server (NSS) in de iSCSI, FibreChannel en NAS, en geeft daarnaast Continuous Data Protection (CDP) uit. Van die producten wordt nu gegarandeerd dat ze samenwerken met de op Xen gebaseerde virtualisatiediensten van Virtual Iron. FalconStore biedt VI-gebruikers opslagmigratie voor vm's, ingebouwde mirroring en replicatie, thin-provisioning en snapshot agents voor onder meer Oracle en SAP binnen virtuele machines. FalconStor zet vooral in op zijn migratiediensten voor virtuele harde schijven.

Met het pact hoopt Virtual Iron verder te komen in hun eeuwige concurrentieslag met marktleider VMware. Storage VMotion van VMware biedt migratiediensten vergelijkbaar met die van FalconStor.

Bron: Techworld