De nieuwe versie van VirtualBox kent vanzelfsprekend weer een aantal verbeteringen. Zo zijn de grafische mogelijkheden erop vooruitgegaan door het gebruik van OpenGL. Dit zorgt ervoor dat zware applicaties als Google Earth en CAM-toepassingen sneller draaien op een virtuele server.

Verder is er aandacht besteed aan de netwerkprestaties en zorgt SCSI-ondersteuning voor een verbeterde verbinding met opslagsystemen, zoals Sun’s eigen Storage 7000-reeks. Dit maakt het eenvoudiger om virtuele disk-images te beheren. Daarnaast is er een bredere hardwareondersteuning waardoor ook de nieuwste processoren worden herkend, zoals Intel’s Core i7. Ook is het vanaf nu mogelijk om een 64-bits gast-OS te draaien op een 32-bits host.

VirtualBox is bezig aan een opmerkelijke opmars in hypervisorland. Sinds oktober 2007 werd de software al 8 miljoen keer gedownload. Het aantal geregistreerde gebruikers is inmiddels meer dan 2,5 miljoen. Volgens Sun is dit vooral te danken aan de compactheid en het feit dat het open source-programma de meest populaire host-besturingssystemen ondersteunt, zoals Windows, OS X, GNU/Linux en (Open)Solaris.

De nieuwste versie van x VM VirtualBox is gratis te downloaden via deze site. Bedrijfslicensies zijn verkrijgbaar vanaf 30 dollar per gebruiker per jaar. Bron: Techworld