Mysql Enterprise wordt in vier verschillende versies aangeboden: basic, silver, gold en platinum. Prijzen lopen uiteen van 595 tot 4995 dollar per server.

Merlin wordt nog voor het einde van het jaar aan de silver-, gold- en platinum-edities toegevoegd, aldus Mysql. De dienst scant continu het netwerk af om problemen te voorkomen. Ook voert de dienst taken uit die normaliter door een beheerder worden uitgevoerd, zoals prestatietuning en het installeren van upgrades en patches.

Volgens Marten Mickos, directeur bij Mysql hebben veel bedrijven niet het geld om databasebeheerders in te huren, of lukt het ze simpelweg niet om mensen te vinden die veel kennis hebben van Mysql.

De Merlin-dienst werkt met een vooraf gedefinieerde set regels, die eventueel uit te breiden is door de bedrijven zelf. "Merlin kan geen echte databasebeheerder vervangen, maar is wel een goede assistent", stelt Mickos.

Ontwikkelaars bij Mysql werken al twee jaar aan Merlin. Begin oktober lekten voor het eerst enkele details uit over de dienst. Bron: Techworld