Turbo Memory is een optie voor Intels Centrino Pro/Duo-platform en kan de prestaties van een systeem verbeteren. Hiertoe gebruikt de technologie Vista-functies zoals Readyboost en Readydrive.

Fabrikanten als Dell, Acer en Toshiba hebben modellen met Turbo Memory aan boord. Sony zegt de technologie echter niet te zullen verwerken in zijn nieuwe lijn Vaio-producten.

Dit omdat gebruikers er volgens Sony niets aan hebben als het besturingssysteem de technologie niet gebruikt. "De huidige versie van Vista ondersteunt geen Turbo Memory", stelt het Japanse elektronicabedrijf, zo meldt technologiesite Tech Blorge.

Als Sony gelijk heeft, kan Microsoft worden vervolg wegens misleiding. Microsoft ontkent de beschuldiging van Sony echter.

"Vista ondersteunt wel degelijk Turbo Memory. We werken nauw samen met Intel om ervoor te zorgen dat Turbo Memory goed werkt", aldus de softwaregigant in een reactie.

Sony blijft echter bij zijn standpunt dat Vista niet kan bepalen welk deel in Turbo Memory moet worden voorgeladen en is ervan overtuigd dat gebruikers geen voordeel hebben van de techniek. Bron: Techworld