De twee pakketten luisteren respectievelijk naar de namen Stage Manager en Site Recovery Manager. De eerste is een tool bij het uitrollen en updaten van applicaties op virtuele machines, terwijl de tweede een automatiseringhulp is voor disaster recovery. Die komt nog deze week op de markt, terwijl Stage Manager voor het eind van de maand gepland staat.

Stage Manager, zo schrijft VMware, is bedoeld om het traject voor uitrol en update voor complexe applicaties in een gevirtualiseerde omgeving te vergemakkelijken. Dat doet het door de verschillende fases in het uitrol- of updateproces (zoals de integratie en de testfase) met flexibele 'serverpools' te faciliteren. Omdat beheerders in de serverpool een exacte kopie van de virtuele productieserver kunnen hebben om bijvoorbeeld een update op uit te testen, hoeven ze minder te hannesen met verschillende configuraties, zo stelt de leverancier. Voor een testrit was de bèta al beschikbaar.

Disaster Recovery

Het andere nieuwe product, Site Recovery Manager, verklapt zijn functionaliteit al in de naam. Het pakket integreert de mogelijkheid om recoveryscenario's in te voeren in VirtualCenter en het met die interface te beheren. De recovery gaat automatisch, en het biedt daarnaast een testbed voor softwarematige rampenoefeningen.

Beide producten maken deel uit van nieuwe bundels die VMware vanaf deze maand gaat aanbieden. De IT Service Delivery Bundel combineert het al uitgebrachte Lifecycle Manager met Stage Manager of Lab Manager. De zogenaamde Management and Automation bundle is een variant van de Service Delivery Bundle, uitgebreid met Site Recovery Manager. Dat kost duizend dollar extra: 4000 dollar, tegenover 3000 voor de bundel zonder Site Recovery Manager. Bron: Techworld