VMware biedt gebruikers van Virtual Iron, de door Oracle overgenomen leverancier van virtualisatie, een ‘safe passage’-plan. Door het plan kunnen Virtual Iron-gebruikers korting krijgen op producten als zij overstappen naar VMware. Zo is het mogelijk veertig procent korting te krijgen op zowel vSphere 4 Advanced Edition, Enterprise Plus Edition als vCenter Server Foundation en vCenter Server Standard.

Onduidelijkheid over toekomst

Na de overname van Virtual Iron door Oracle is onduidelijkheid ontstaan over de toekomst van de Virtual Iron-producten. Oracle vermeldt op haar FAQ-pagina dat de Virtual Iron-technologie volledig zal worden geïntegreerd in Oracle VM. Toekomstige uitbreidingen van Virtual Iron zullen dan ook alleen als een gecombineerde oplossing worden aangeboden. VMware speelt met het ‘safe passage’-plan op deze onduidelijkheid in en probeert Virtual Iron-klanten voor zich te winnen.

Naast kortingen op producten geeft VMware tien procent korting op eenjarige onderhoudscontracten en abonnementen. Klanten van VMware komen in aanmerking voor de kortingen door een lopend onderhoudscontract met Virtual Iron te laten zien. Een andere vereiste is dat de hoeveelheid Virtual Iron-sockets gelijk blijft of groter is dan de hoeveelheid licenties, één per processor, van VMware-producten die zij aan willen schaffen.

Tevreden over leveranciers

Of de actie effect zal hebben is de vraag. Uit een onderzoek van Heliview in opdracht van Citrix onder ruim honderdvijftig Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen is gebleken dat gebruikers van virtualisatie gemiddeld erg tevreden zijn over hun leveranciers. Met name op het onderdeel ‘binnen budget blijven’ scoorden de leveranciers goed, met een gemiddeld rapportcijfer van 7,8.

Zes procent van de leveranciers kreeg een onvoldoende als het ging om begrip voor business issues. Helaas is niet bekend gemaakt om welke leverancier het daarbij gaat. Bron: Techworld