Nieuw in Fusion 2.0 is de mogelijkheid om Virtual Machine-windows te slepen over maximaal tien monitors. Volgens VMware ontbreekt deze functie in concurrerende producten zoals Desktop for Mac van rivaal Parallels. Ook is het mogelijk om zogenaamde ‘Unity-schermen’ – om alle applicaties dezelfde uitstraling te geven – te plaatsen op meerdere monitors.

Twee tools voor migratie van Fusion naar rivaliserende software zijn opgewaardeerd en samengevoegd. VM’s die zijn gecreëerd met Parallels Desktop for Mac of Microsofts Virtual PC for Mac kunnen worden geïmporteerd door VMware. Ook kunnen Apple Boot Camp-partities worden omgezet naar Virtual Machines.

Daarnaast belooft de publieke bèta een snellere verwerking van driedimensionale weergaves voor Windows XP met behulp van DirectX 9.0 Shader Model 2.0, verbeteringen op het gebied van netwerkondersteuning en een snellere toegang tot de USB-drives die aan de Mac zijn gekoppeld.

VMware waarschuwt wel dat de ondersteuning voor DirectX 9.0 'experimenteel' is. Vista-gebruikers zijn mogelijk nog slechter af; Vista ondersteunt DirectX 10.0 en daarvan vinden we niets terug in deze publieke bèta.

Bèta 1 van Fusion 2.0 komt zo'n twee weken na de introductie versie 1.1.2. De bèta is te vinden op de site van VMware. De definitieve versie zal gratis zijn voor gebruikers van Fusion 1.x.

Bron: Techworld