Fusion 2.0 is de langverwachte rivaal van het in juni uitgekomen Server for Mac van Parallels. De nieuwe functies, zoals Unity (een feature waarbij applicaties uit de VM de indruk wekken dat ze native draaien) en de mogelijkheid om VM-windows over meerdere monitoren te verslepen, waren al bekend. Uiteraard kan Fusion vanaf 2.0 Mac OS X als guest draaien, iets dat de Apple-licenties tot vorig jaar november niet toestonden. Gebruikers van de vorige versies van Fusion kunnen gratis upgraden naar 2.0, voor nieuwe klanten gaat het pakket voor 80 dollar over de toonbank.

Bezoekers van de beurs van VMware kregen daarnaast een voorproefje van de komende versie van de ESX hypervisor, zo meldt ZDNet. Versie 4.0. Daar werd onder andere gemeld dat deze versie het gaat toestaan om RAM 'on the fly' toe te wijzen aan de VM's, dus zonder dat hier een reboot voor nodig is. Bovendien mag elke VM nu aanspraak maken opp veel meer geheugen. Waar de huidige ESX 64 GB als maximum heeft, zal 4.0 maar liefst 256 GB aan geheugen toestaan. Het aantal mogelijke virtuele CPU's gaat ook omhoog, van vier naar acht.

De nieuwe functionaliteiten werden verklapt tijdens een demo die productmanager Carter Shanklin gaf van VMware Infrastructure Toolkit 1.5. ESX 4.0 wordt ergens volgend jaar verwacht. Bron: Techworld